Dakisolatie prijzen dakpannen

Eens in de zoveel tijd zal je dakbedekking toe zijn aan vernieuwing. Dakpannen beschermen je woning tegen de invloeden van buitenaf, maar deze gaan niet voor altijd mee. Vervang je deze tijdig, dan kun je lekkage tegengaan en schade vermijden. Als jouw dak nog niet is voorzien van isolatie, dan is dit het moment om deze werkzaamheden te combineren. Via een niet geïsoleerd dak verliest een woning bijna 25 procent van alle warmte, dus dit zal zeker de moeite waard zijn. Je zal geld gaan besparen op de energierekening waardoor je de investering op den duur ook weer terugverdient. Hier lees je hoeveel je betaalt voor het plaatsen van dakisolatie onder je dakpannen.

 

De kosten

Er zijn verschillende manieren waarop je een hellend dak kunt isoleren. Je kun het isolatiemateriaal aanbrengen aan de binnenkant van het dak, op de zoldervloer of aan de buitenkant van het dak. Deze laatste optie is het duurste, maar levert wel het beste resultaat op. Jaarlijks maak je daarom door dakisolatie onder je dakpannen te laten leggen de beste besparing, waardoor de terugverdientijd voor een dak van 75 vierkante meter onder de 4 jaar ligt. Het is echter wel een erg arbeidsintensieve klus, omdat je dakbedekking moet worden verwijderd en weer worden teruggelegd. Als onderdeel van een dakrenovatie is het dus ideaal. De onderstaande tabel vertelt je alles over de kosten die gepaard gaan met dit type dakisolatie. Deze zijn gebaseerd op een dak van 75 vierkante meter en een woning met een hr-ketel. Alle prijzen zijn inclusief btw.

 

Soort dakisolatie Prijs per m2 Premie Totaalprijs Jaarlijkse besparing Terug-

verdientijd

Dakisolatie buitenzijde €40 – €60 (exclusief afwerking) – €1250 €1750 – €3250 €650 2,5 – 5 jaar

 

  • De goedkoopste optie: je zou kunnen proberen je dak zelf te isoleren via de buitenkant. Hier moet je wel de nodige ervaring voor hebben want de klus is lastig en ook gevaarlijk. Het is voor het eindresultaat erg belangrijk dat het isolatiemateriaal goed wordt aangebracht en ook dat de dakpannen weer correct worden teruggelegd. Je zal dan circa €20 per vierkante meter besparen. Controleer wel of de premie nog steeds betaald wordt als je de klus zelf uitvoert, want als dit niet zo is zou het kunnen zijn dat je financieel beter uit bent als je de klus uitbesteedt.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld betaal je bij een isolatiespecialist dus zo’n €50 per vierkante meter voor deze manier van isoleren. Kom je in aanmerking voor de premie, dan krijg je hier €1250 voor terug. Isoleer je een dak van 75 vierkante meter dan heb je dit onder de 4 jaar terugverdiend. Houd er wel rekening mee dat de ze prijzen alleen gelden voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal. Het dak moet dan nog wel worden afgewerkt.
  • De duurste optie: voor een volledige dakrenovatie inclusief de dakpannen zal je per vierkante meter nog €100 extra betalen. Je hebt dan een volledig nieuw dak inclusief isolatie voor €150 per vierkante meter. Hoe groter de klus, hoe lager deze prijs zal liggen. Om een dak van 75 vierkante meter te renoveren ben je inclusief isolatie dus zo’n €11.000 kwijt.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het plannen van je dakrenovatie en van de werkzaamheden zal je een aantal keuzes moeten maken die allen de prijs beïnvloeden. Dat betekent dat je deze dus ook kunt verlagen als je de juiste keuzes goed maakt.

  • De methode: voordat je aan een grote klus als deze begint, kun je je afvragen of dit de juiste methode is voor jou op dit moment. Bevindt je dak zich nog in een goede staat, dan kun je ook wachten met de renovatie en voor €10 per vierkante meter zelf isolatiemateriaal aanschaffen. Deze plaats je tegen de binnenkant van je dak of op de zoldervloer waardoor je een tijdelijke oplossing hebt gecreëerd totdat je dak aan vervanging toe is.
  • De isolatiespecialist: de prijzen per vierkante meter zullen ook per isolatiespecialist verschillen. Dit kan te maken hebben met ervaring, met de aanwezigheid van bepaalde keurmerken of met het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Een goede vergelijking van isolatiebedrijven kan dus zeker geen kwaad en helpt je het beste bedrijf te vinden voor de beste prijs.
  • De nieuwe dakbedekking: daarnaast heeft de nieuwe dakbedekking natuurlijk invloed op de prijs. Kunnen je oude dakpannen na een schoonmaakbeurt nog hergebruikt worden, dan bespaar je geld. Kies je voor echte natuurlijke leien in plaats van betonnen dakpannen dan ben je meer kwijt. Vraag jezelf dus goed af hoe je het dak afgewerkt wilt hebben, omdat je hier vaak een flink bedrag per vierkante meter kunt besparen als je een goedkopere optie kiest.

 

Vergelijk offertes

Wil je weten hoeveel jij zou moeten betalen als je je dak met dakpannen laat isoleren via de buitenkant? Vergelijk dan via onze websites een aantal offertes van bedrijven uit jouw omgeving. Onze vergelijkingstool helpt je bij het maken van een weloverwogen beslissing wat betreft de werkzaamheden.

 

 

Vergelijk offertes!

Omdat het om maatwerk gaat is het verstandig om meerdere offertes van dakisolatiespecialisten te vergelijken. Kom via onze website in contact met lokale specialisten, vergelijk en bespaar tot 30% op de kosten!