Hellende daken dakisolatie prijzen

Als je weet dat je woning zo’n 25 procent van de warmte verliest via een niet geïsoleerd dak, dan kun je zelf nagaan dat het plaatsen van dakisolatie een mooie besparing op kan leveren. De terugverdientijd van dakisolatie is dan ook vaak niet meer dan 5 jaar. Voor een relatief kleine investering kun je ervoor zorgen dat je warmte binnen blijft, dat je je thermostaat lager kunt zetten, dat je daardoor minder fossiele brandstoffen gebruikt en dat je dus je CO2-uitstoot vermindert. Dit wordt ook aangemoedigd door de overheid en er zijn verschillende premies beschikbaar waarmee je financiële steun kunt ontvangen voor je initiatief. Het isoleren van een hellend dak is makkelijker dan het isoleren van een plat dak en hier lees je hoeveel je hier gemiddeld voor betaalt.

 

De kosten

Om te beginnen met terugverdienen moet je eerst geld investeren. De uiteindelijke prijs die je betaalt is afhankelijk van het materiaal dat je kiest, van het oppervlak van je dak, van de methode die wordt toegepast en van of je dit zelf doet of dat je het laat uitbesteden. Ook zal je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een premie. De onderstaande tabel geeft je de prijzen voor de verschillende methoden om een hellend dak te isoleren. Deze zijn inclusief btw. Ook kun je uit de tabel aflezen hoeveel je jaarlijks kunt besparen en hoe lang het duurt voordat je de kosten hebt terugverdiend. Dit is gebaseerd op een dakoppervlak van 75 vierkante meter en een woning die wordt verwarmd met een standaard hr-ketel.

 

Soort dakisolatie Prijs per m2 Prijs inclusief premie Totaalprijs Jaarlijkse besparing Terug-

verdientijd

Dakisolatie hellend dak binnenzijde zelf doen €10 – €40 €7 – €37 €525 – €2775 €400 1,5 – 7 jaar
Dakisolatie hellend dak binnenzijde uitbesteden €25 – €55 €19 – €49 €1425 – €3675 €400 3,5 – 9,5 jaar
Dakisolatie hellend dak buitenzijde uitbesteden €40 – €60 (exclusief afwerking) – €1250 €1750 – €3250 €650 2,5 – 5 jaar
Dakisolatie zoldervloer zelf doen €10 – €40 €7 – €37 €350 – €1850 €475 1 – 4 jaar
Dakisolatie zondervloer uitbesteden €25 – €55 €19 – €49 €1950 – €2450 €475 4 – 5 jaar

 

  • De goedkoopste optie: heb jij een zolder die je niet gebruikt, dan kun je deze het gemakkelijkste isoleren door het isolatiemateriaal op de vloer aan te brengen in plaats van tegen het dak. Dit is een klus die je prima zelf kunt doen en waar je dan dus gemiddeld maar €25 per vierkante meter voor betaalt. Kom je in aanmerking voor een premie, dan kun je hier €3 per vierkante meter van terugvragen. Met een besparing van €475 per jaar heb je je isolatie dan binnen 3,5 jaar terugverdiend.
  • Gemiddelde prijzen: kies je ervoor om een hellend dak aan de binnenkant te laten isoleren, dan kun je rekenen op een prijs van rond de €40 per vierkante meter. De meeste mensen besteden dit uit, omdat je dan zeker weet dat het goed gebeurt en dat je de beste isolatiewaarde kunt realiseren. De terugverdientijd, inclusief een premie van €6 per vierkante meter dakoppervlak ligt dan rond de 6 tot 6,5 jaar.
  • De duurste optie: als laatste kun je ook de buitenzijde van je dak laten isoleren. Dit levert de beste isolatiewaarde op, maar het kost je ook het meeste. Het is een arbeidsintensieve klus waarbij het isolatiemateriaal tussen het dak en de dakbedekking wordt geplaatst. Dit wordt dus meestal gedaan als onderdeel van een volledige dakrenovatie. Het plaatsen van de isolatie alleen kost je €50 per vierkante meter. Dit is dus zonder dat het dak verder wordt afgewerkt. Dit kun je terugverdiend hebben in minder dan 4 jaar.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Ook al is het isoleren van je dak geen goedkope aangelegenheid, het levert je dus wel erg snel resultaat op. Overweeg je de volgende keuzes goed, dan kun je deze prijs verder reduceren.

  • Zelf doen of uitbesteden: door de klus zelf te doen zal je de initiële kosten kunnen verlagen. Het isoleren van je zoldervloer en ook het isoleren van de onderkant van je dak is niet al te moeilijk. Je betaalt dan alleen voor de materialen en dit scheelt je zo €15 – €20 per vierkante meter.
  • De methode: de duurste methode is niet altijd de slechtste methode. Ga je toch een dakrenovatie uitvoeren dan kun je er voor €50 per vierkante meter net zo goed isolatiemateriaal op laten aanbrengen. Hiervoor betaal je meer, maar is de besparing ook hoger waardoor je het geïnvesteerde geld sneller terugverdient.
  • Het materiaal: er zijn erg veel verschillende isolatiematerialen te koop, elk met verschillende isolatiewaarden en prijzen. Door goed marktonderzoek te doen kun jij het beste materiaal vinden voor jouw klus en hier niet te veel voor betalen.

 

Vergelijk offertes

Wil jij ook graag je hellende dak laten isoleren? Via onze website kun je een aantal offertes ontvangen van plaatselijke isolatiespecialisten. Vergelijk deze vervolgens en je vindt snel en gemakkelijk de beste kandidaat voor jouw klus.

 

 

Vergelijk offertes!

Omdat het om maatwerk gaat is het verstandig om meerdere offertes van dakisolatiespecialisten te vergelijken. Kom via onze website in contact met lokale specialisten, vergelijk en bespaar tot 30% op de kosten!