Hoe vind je een geschikt dakisolatie bedrijf?

Hoe vind je een geschikt dakisolatie bedrijf?

Een grote klus, zoals het laten plaatsen van dakisolatie, plan je niet zomaar. Je zal een flinke investering moeten doen, dus het is belangrijk dat je zeker weet dat je voor het geld dat je betaalt de gewenste resultaten behaalt. Ook zijn punten als de garantieregeling, de isolatiewaarde van het materiaal en de ervaring van de specialist relevant. De beste manier om de juiste persoon te vinden om de klus uit te voeren, voor de beste prijs en met de beste voorwaarden is door offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Je kunt hier lezen hoe je dat het beste kunt doen.

 

Offertes opvragen

Allereerst moet je er natuurlijk voor zorgen dat je een aantal offertes zal ontvangen. Het is goed om van tevoren alvast onderzoek te doen naar de installatiespecialisten die beschikbaar zijn in jouw omgeving. Bekijk de prijzen, de keurmerken, de ervaring, de diensten die worden aangeboden en lees recensies van voorgaande klanten. Je kunt erg veel leren van de manier waarop het bedrijf reageert op slechte recensies en hoe ze dit proberen op te lossen. Hieruit zal het mogelijk zijn zo’n 6 favoriete kandidaten aan te wijzen. Deze benader je vervolgens, legt je situatie voor en vraagt om een offerte voor de werkzaamheden die jij voorstelt.

 

Wat moet een offerte bevatten?

Het eerste wat je bekijkt is of de offertes die je hebt ontvangen compleet zijn. Er moeten een aantal punten worden behandeld, zoals een omschrijving van de werkzaamheden, het type materialen en de kosten ervan, de arbeidskosten die in rekening zullen worden gebracht, eventuele extra kosten zoals voorrijkosten en machine-, container- of stijgerhuur indien nodig en de btw. Om ervoor te zorgen dat je geen appels met peren vergelijkt is het belangrijk dat de uiteindelijke prijs van de offerte ook de daadwerkelijke prijs is die je zal betalen en dat je later niet verrast wordt door extra uitgaven die niet waren vermeld. Heb je twijfels over de informatie die de offerte bevat, dan kun je het beste contact opnemen met de specialist of de offerte verder niet meer gebruiken.

 

Vergelijkingspunten

Als je er vrede mee hebt dat de offertes die nu zijn overgebleven compleet zijn en je een goed beeld geven van wat het bedrijf je kan bieden voor welk bedrag, kun je beginnen met vergelijken. Dit doe je door voor jezelf te bepalen welke punten jij belangrijk vindt. Het kan zijn dat je simpelweg op zoek bent naar de goedkoopste aanbieding, maar misschien is isolatiewaarde wel belangrijker voor je of de nazorg. Hier vind je enkele punten die je kunt gebruiken bij het vergelijken van de offertes.

  • De prijs: voor veel mensen is de prijs een doorslaggevende factor, maar als je besluit hierop te vergelijken is het belangrijk dat je ook controleert wat je voor een bepaalde prijs terugkrijgt. Het kan zijn dat je bij het ene bedrijf erg weinig betaalt, maar dat deze een materiaal gebruiken dat minder goed isoleert of dat ze weinig ervaring hebben. Prijs is dus belangrijk, maar het is misschien belangrijker om te analyseren of de prijs de aangeboden diensten goed reflecteert.
  • De isolatiewaarde: door de isolatiewaarde van het gebruikte materiaal te bekijken, kun je ongeveer uitrekenen wat de terugverdientijd zal zijn van het geld dat je investeert in je dakisolatie. Dit is belangrijk in relatie tot de prijs. Je kunt soms beter op de korte termijn iets meer investeren als dit jaarlijks een grotere besparing betekent en dus een snellere terugverdientijd op de lange termijn.
  • De garantieregeling: een goed bedrijf dat vakmanschap levert en hier trots op is zal geen enkel probleem hebben je een goede garantieregeling aan te bieden. De garantieregeling zegt vaak veel over het werk dat wordt geleverd en geeft jou de zekerheid dat mocht er iets misgaan dit gratis en zonder problemen wordt gerepareerd.
  • Het vakmanschap: het is lastig om vakmanschap te controleren, maar er zijn enkele manieren waarop je hier toch een garantie van kunt krijgen. Hoor en wederhoor is het beste, maar dit is lang niet altijd beschikbaar. Daarnaast heb je keurmerken die je kunt controleren of een lidmaatschap van een vakvereniging. Een bedrijf of persoon krijgt deze keurmerken alleen als ze voldoen aan strenge eisen met betrekking tot kwaliteit, service, betrouwbaarheid en veiligheid.

 

De prijs/kwaliteit verhouding

Naar aanleiding van bovenstaande punten en de uitkomsten die je hebt gekregen kun je een prijs/kwaliteit verhouding bepalen. Het beste bedrijf is uiteindelijk het bedrijf dat je de beste diensten kan leveren voor de beste prijs. Dat betekent niet altijd dat dit het goedkoopste bedrijf is, vooral als je ergens anders meer kwaliteit ontvangt voor een bedrag dat iets hoger ligt. Het bedrijf dat je de beste prijs/kwaliteit verhouding geeft is vaak het bedrijf waarvoor je uiteindelijk kiest.

 

Vergelijk offertes

Je kunt hier beginnen met het vergelijken van je offertes en dat doe je door onze vergelijkingstool te gebruiken. Je vult je gegevens in en de tool kan je in korte tijd een aantal offertes sturen voor jouw specifieke klus.

 

 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *