Dakisolatie Gamma BE prijzen

Als jij een hellend dak hebt dat je wilt isoleren, dan zou je dit in principe prima zelf kunnen uitvoeren. Er zijn voldoende isolatiematerialen beschikbaar in de grote bouwmarkten en het isoleren van de onderzijde van je dak, of van de zoldervloer, is niet moeilijk. Het isoleren van de buitenkant van een hellend dak is lastiger, omdat de dakbedekking dan moet worden verwijderd. Ook is het lastiger om zelf een plat dak te isoleren, wederom omdat dit bijna altijd via de buitenkant moet gebeuren. In vele gevallen kun je echter de onderkant van je schuine dak of de vloer van je zolder goed zelf bedekken met een bepaald isolatiemateriaal. Koop je deze bij de Gamma, dan kun je rekenen op de volgende kosten.

 

De kosten

Je betaalt voor verschillende isolatiematerialen verschillende prijzen. Deze prijs reflecteert vaak ook de isolatiewaarde van het materiaal, dus hoe beter de isolatie, hoe meer je betaalt. Zoals je kunt zien kunnen de prijzen uiteenlopen van een paar euro per vierkante meter tot tientallen euro’s per vierkante meter. Het is verstandig je goed te laten voorlichten over de verschillende materialen die worden aangeboden, zodat je zeker de juiste kiest. Vergeet daarbij ook niet dat bij sommige isolatiematerialen, zoals glas- en rotswol ook een dampscherm nodig is en dat je je ogen, luchtwegen en huid moet beschermen van de vezels die tijdens de werkzaamheden kunnen ontsnappen. De tabel beneden geeft de prijzen weer voor de meest gangbare isolatiematerialen, inclusief btw.

 

Soort isolatiemateriaal Prijs
Glaswol €3,25 – €9 per m2
Rotswol €7 – €12,50 per m2
Isolatieplaten €5 – €83 per m2
PIR platen €16 – €83 per m2
XPS platen €6 – €20 per m2
Dampscherm €2 – €5 per m2

 

  • De goedkoopste optie: glaswol is het goedkoopste materiaal waarvoor je kunt kiezen. Voor €3,25 per vierkante meter kun je al een deken kopen met een R-waarde van 1,5 m2K/W. Dit is niet een geweldige isolatiewaarde maar het zal zeker een verschil maken. Voor maar €9 per m2 kun je een glaswoldeken aanschaffen met een R-waarde van 3 m2K/W. Tel hier €2 – €5 per vierkante meter bij op voor een dampscherm en de kosten voor een veiligheidsbril, handschoenen en een mondkapje, en je kunt voor €15 per vierkante meter klaar zijn.
  • Gemiddelde prijzen: als je zelf de isolatie wilt plaatsen, dan is het echter een stuk makkelijker als je dit met isolatieplaten doet. Deze zijn vaak waterafstotend en hebben dus geen dampscherm nodig, zijn makkelijk te bewerken en irriteren niet. Je snijdt ze simpelweg op maat en plaatst ze op je vloer of tegen je dak. Voor isolatieplaten met een R-waarde van 2,5 – 3 m2K/W betaal je circa €20 per vierkante meter.
  • De duurste optie: ook zijn er PIR-isolatieplaten te krijgen bij de Gamma waarvoor je meer dan €80 per vierkante meter betaalt. Deze hebben een R-waarde van 4,5 m2K/W en een lambadawaarde van 0,02 W/mK. Dit is prijzig en tenzij je een goede reden hebt waarom je deze platen zou willen aanschaffen is het niet nodig dit te betalen. PIR is één van de best isolerende materialen op de markt en isoleert daarnaast ook geluid van buitenaf als de beste.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De uiteindelijke prijs die je betaalt voor je isolatiemateriaal kun je zelf in de hand houden. Overweeg daarom de onderstaande keuzes goed voordat je op de aankoop overgaat.

  • De methode: is jouw zolder niet in gebruik, dan kun je het beste de zoldervloer isoleren. Je hebt dan minder vierkante meters isolatiemateriaal nodig en de methode is ook makkelijker zelf te doen. Je houdt dan de warmte al tegen voordat het je dak kan bereiken, dus je zolder zal er wel aanzienlijk kouder van worden.
  • Het materiaal: zoals je in bovenstaande tabel kunt zien zijn de prijzen per materiaal nogal verschillend. Beslis van tevoren welke isolatiewaarde je zou willen bereiken en baseer dit op hoe goed jouw woning in het algemeen geïsoleerd is. Je hoeft geen grote investering te doen voor het materiaal van je dakisolatie, als de warmte simpelweg ergens anders toch verdwijnt.
  • Uitbesteden of zelf doen: laat je de klus uitbesteden door een isolatiespecialist, dan kun je rekenen op zo’n €15 per vierkante meter aan arbeidskosten extra. Je weet dan wel zeker dat het materiaal goed wordt aangebracht en dat de kans op koudebruggen minimaal is. De beste isolatiewaarde bereik je vaak als je de klus door een vakman laat uitvoeren, maar hiervoor moet je dan dus wel meer betalen.

 

Vergelijk offertes

Wil je weten hoeveel de verschillende isolatiespecialisten uit jouw omgeving zouden vragen voor het uitvoeren van jouw klus? Dan kun je onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool gebruiken om in contact te komen met lokale en betrouwbare vakmannen. De tool stuurt je een aantal offertes die je met elkaar kunt vergelijken op punten die jij belangrijk vindt. Zo kun je snel en gemakkelijk een weloverwogen keuze maken over het plaatsen van jouw dakisolatie.

 

 

Vergelijk offertes!

Omdat het om maatwerk gaat is het verstandig om meerdere offertes van dakisolatiespecialisten te vergelijken. Kom via onze website in contact met lokale specialisten, vergelijk en bespaar tot 30% op de kosten!