Dakisolatie Kingspan prijzen

Als je je dak wilt (laten) isoleren heb je drie mogelijkheden. Je kunt het isolatiemateriaal op de zoldervloer leggen, je kunt het aanbrengen aan de binnenkant van het dak en je kunt de buitenkant van je dak laten isoleren. In het laatste geval wordt het isolatiemateriaal dan onder je dakbedekking gelegd. Eén van de keuzes die je moet maken als je je dak wilt isoleren is het materiaal. Isolatieplaten zijn een goede keuze als je dit zelf wilt doen, omdat ze makkelijk te hanteren zijn en geen irritatie veroorzaken als je erin snijdt of mee werkt. Kingspan is een producent van isolatieplaten met een zeer hoge isolatiewaarde. Deze worden gemaakt uit PIR of Resol hardschuim en zijn van zeer goede kwaliteit. Je kunt beneden lezen hoeveel je hier per vierkante meter voor betaalt.

 

De kosten

Kingspan maakt verscheidene soorten isolatieplaten, zowel voor hellende daken als voor platte daken. Deze worden geleverd met verschillende diktes en verschillende isolatiewaarden. De isolatiewaarden kun je aflezen uit de lambadawaarde en de R-waarde. De lambadawaarde geeft aan hoe goed het materiaal warmte geleidt en hoe lager de lambadawaarde, hoe beter het materiaal isoleert. De R-waarde geeft juist aan hoe goed het materiaal warmteverliezen tegenhoudt. Een hogere R-waarde houdt dus in dat het materiaal de warmte beter binnenhoudt. De onderstaande tabel geeft de kosten voor de verschillende isolatieplaten die Kingspan levert, inclusief btw.

 

Kingspan product Soort dak Lambada waarde R-waarde Prijs per m2
ThermaTM TR20 Plat dak 0,027 – 0,025 W/mK 1,1 – 4,8 m2K/W €14 – €42,50
ThermaTM TR24 Plat dak 0,027 – 0,025 W/mK 1,1 – 4,8 m2K/W €15 – €45
ThermaTM TR26 Plat dak 0,023 W/mK 1,3 – 6,95 m2K/W €16 – €60
ThermaTM TR26 FM Plat dak 0,023 W/mK 1,3 – 6,95 m2K/W €16 – €60
ThermaTM TR27 FM Plat dak 0,023 W/mK 2,6 – 5,2 m2K/W €20 – €35,50
ThermaTM TP10 Schuin dak 0,027 – 0,025 W/mK 1,1 – 4,8 m2K/W €14 – €42,50
Kooltherm K7 Schuin dak 0,021 – 0,020 W/mK 1,9 – 6 m2K/W €18 – €41
Kooltherm K10 Schuin dak 0,021 – 0,020 W/mK 0,95 – 9,5 m2K/W €10 – €57
Kooltherm K12 Schuin dak 0,021 – 0,020 W/mK 1,9 – 6 m2K/W €15 – €45,50

 

  • De goedkoopste optie: je kunt Kingspan isolatieplaten voor een hellend dak dus al kopen vanaf €10 per vierkante meter en voor een plat dak vanaf €14 per vierkante meter. Dit zijn dan de dunste platen met de minst goede isolatiewaarde. De Koolterm K10 is maar 20 millimeter dik, wat betekent dat je er minimaal ruimte mee verliest. Door minder te betalen zal je dus ook minder rendement genereren.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld betaal je voor Kingspan isolatieplaten zo’n €25 tot €30 per vierkante meter. Dit zijn platen van zo’n 10 centimeter dik waarmee je je woning goed kunt isoleren. Voor een vierkante meter van de ThermaTM TR26 voor een plat dak van 80 millimeter dik betaal je €29 en krijg je een lambadawaarde terug van 0,023 W/mK en een R-waarde van 3,45 m2/K/W.
  • De duurste optie: er zijn bij Kingspan ook isolatieplaten die je €60 per vierkante meter kosten. Dit zijn de beste platen uit het assortiment met voornamelijk een uitmuntende R-waarde. Deze zijn geschikt als je van plan bent je woning optimaal te isoleren en dit te combineren met bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen. Voor een gemiddeld geisoleerde woning zijn dit soort isolatiewaarden niet nodig.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Het is dus zeker een goed idee om voor Kingspan isolatieplaten te kiezen. Dit is één van de beste merken op de markt op dit moment. Daarnaast krijg je bij de platen ook een aantal jaren garantie, wat je bij goedkopere merken vaak niet krijgt. Je kunt de prijs beter onder controle houden als je de volgende keuzes slim maakt.

  • De isolatiemethode: heeft jouw woning een schuin dak, dan heb je geluk. Het is makkelijker en goedkoper om deze te isoleren dan een plat dak. Als jij een zolder hebt die je niet gebruikt kun je nog meer geld besparen door de vloer van de zolder te isoleren met platen in plaats van de onderkant van het dak.
  • De isolatiewaarde: vraag jezelf goed af welke isolatiewaarde je daadwerkelijk nodig hebt. Het is niet nodig om de beste waarden te kiezen als je woning op andere plekken minder energiezuinig is.
  • Het product: je kunt het beste spreken met een specialist als je meer informatie wilt krijgen over de verschillende soorten isolatieplaten die Kingspan levert. Er zijn in totaal 9 producten waaruit je kunt kiezen met verschillende kenmerken. Maak je situatie en wensen kenbaar en een Kingspan vertegenwoordiger kan je vertellen welke isolatieplaat het beste is voor jou.

 

Vergelijk offertes

Ben jij geïnteresseerd in het laten plaatsen van Kingspan isolatieplaten op of onder jouw dak? Gebruik dan hier onze vergelijkingstool zodat je snel in contact gebracht kunt worden met een aantal isolatiespecialisten in jouw omgeving. Je zal een aantal vrijblijvende offertes ontvangen die je met elkaar kunt vergelijken en die je kunt gebruiken om de beste vakman te vinden voor jouw klus.

 

 

Vergelijk offertes!

Omdat het om maatwerk gaat is het verstandig om meerdere offertes van dakisolatiespecialisten te vergelijken. Kom via onze website in contact met lokale specialisten, vergelijk en bespaar tot 30% op de kosten!